mandag den 1. august 2016

Sommerferie

En fantastisk ferie er gået og hverdagen begynder så stille og roligt igen.

Den første uge foregik hjemme på gården. Mange småting nåede vi også hyggede vi med nogle venner. Ingen vilde planer, kun afslapning, for det var der behov for.

I vores anden uge tog vi til Sverige

Vi har længe snakket om at tage en tur i Astrid Lindgrens verden. Så sammen med et sæt venner tog vi afsted.
På køreturen derop hyggede Alma med Ipad og film, så blev turen ikke så lang :-) Og selvfølgelig køreslik :-)


Inden turen gik helt til Vimmerby tog vi et smut til Skåne, for og komme i norden største dyrepark. Og sikke en oplevelse. Kan varmt anbefales.

Ud over et fantastisk dyreliv, hvor der var rum og plads til dyrene, var der små legpladser og borde hvor der var mulighed for små stop, i den 100 kvm store park. 



Temaet F for får var der også og var det eneste teknologiske i parken. Men gennemført var det.



I Vimmerby boede vi på Nossen campingplads, ca. 10 min. fra Astrid Lindgrens verden. En super fin campingplads, ned til en sø hvor der kunne bades og leges.


     

Astrid Lindgrens Verden. Hold nu op hvor var det fantastisk. Alle fortællinger samlet et sted, men en så flot og fantastisk måde at man kunne leve sig helt ind i de forskellige verdener. 


PIPPI LANGSTRØMPE.

Min elskede datter og mand.

RONJA RØVERDATTER. 
Ved hver fortælling var der lavet en amfi scene, hvor der flere gange om dagen blev spillet skuespil. Helt igennem så fantastisk skuespil, hvor børnene kunne være helt med.

EMIL FRA LØNNEBERG

BRØDRENE LØVEHJERTE

KLING OG KLANG FRA PIPPI LANGSTRØMPE

Min skønne familie :-)

KATHOLT, der hvor Emil fra Lønneberg filmene blev indspillet.



Efter nogle fantastiske dage i Vimmerby, tog vi en tur til Øland, hvor vi mødtes med hans søster og familie. Øland er Svenskernes bud på vores Langeland, bare 3 x større og også stedet hvor alle svenskere campere, så mange mennesker var der, på store campingpladser.

Den ene af dagene tog vi på udflugt op til Borghold slot, et stort og prægtigt slot.




Øland blev nu alligevel for stort til os "fra landet" så efter  nogle overnatninger på Øland kørte vi længe syd på til den svenske skærgård for og få lidt  mere natur omkring os, så skønt.



Natur, hygge og godt selvskab. Lige hvad vi kunne bruge.



Efter en skøn uge i det svenske tog vi hjem for og holde den sidste uges ferie, igen med masser af afslapning og oplevelser.
En tur til Assens hvor de gamle træskibe kom. Her var der aktiviteter for børn og "voksne" og Alma og far hyggede rigtig med krabberne.


En tur i Odense zoo med Jens far, kone og Almas veninde Andrea blev det også til. Det blev til en hel dag derude og aftenen sluttede af med en spontan aftensmad ved Andrea, så hyggeligt.
Begge unger nød dagen og var i fantastisk humør :-)



Lige inden vores ferie sluttede, var vi til den årlige LP-FEST ved min mands kusine og sikke en fest som altid.


Sommerferien 2016 har været en ferie, der virkelig har stået i afslapningen tegn, hvor vi har ladet op og nydt hinanden og nogle af dem vi har kær.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar